Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Natalia Kazmierska till Aftonbladet

Publicerad: 9 januari 2014, 11:51
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:52

Natalia Kazmierska går till Aftonbladet Debatt, där hon blir redaktör.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Vid årsskiftet tog Ehsan Fadakar över som ny debattchef på Aftonbladet.

Nu kan Dagens Media berätta att han värvar den tidigare P3 Nyheter-programledaren Natalia Kazmierska som ny debattredaktör under valåret.

– Hon brinner för för journalistik och är väldigt bra på sitt jobb. Hon är också alltid på tårna och snabb på att plocka upp intressanta frågor och debatter, säger Ehsan Fadakar till Dagens Media och fortsätter:

– Dessutom har hon ett bra nätverk och stor närvaro i sociala medier. Det blir allt viktigare.

Enligt Ehsan Fadakar kommer nya Aftonbladet Debatt att innehålla en större andel texter än tidigare med målet att ge ”en mångfald av perspektiv”.

– Samhället förändras och många vill skapa opinion kring sin hjärtefråga. Det sker redan i allt större utsträckning i sociala medier, men ofta saknas fördjupningen där. Vi ska öppna dörren för den nya generationen unga opinionsbildare.

Det är supervalår i år, vilka frågor kommer att få störst utrymme på Aftonbladet Debatt?

– Vi sitter just nu med vår valplanering och vilka frågor som kommer att dominera är något vi snart kan avslöja. Men vi ska ofta vara en med nyhetsflödet, det som dominerar valet och debatten ska också få stort utrymme hos oss. Aftonbladet är Sveriges största tidning, och når alla målgrupper, det måste vi alltid ha i åtanke.

Aftonbladet Debatt kommer också att lanseras i webb-tv-format inom kort.

– Vår tv-satsning ska ha en egen ton och vi jobba mycket närmare våra tittare än exempelvis SVT Debatt. Vi värdesätter kvaliteten högst, har vi bara konstruktiv och smart debatt i 20 minuter en kväll så räcker det.

Natalia Kaazmierska har tidigare varit kolumnist i Aftonbladet.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev