Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"När man ser att kameran lyser rött blir man fokuserad"

Publicerad: 3 Februari 2015, 11:34
Uppdaterad: 15 December 2015, 15:16

Hallå där... Jessica Rådne, reporter på Sydöstran, som i dag skrev "mediehistoria" för Sydöstran med tidningens första live-tv-sändning.


Hur var premiärnerverna?

– Det var nervöst, men man var ändå stolt att en liten lokaltidning kan spänna bågen och göra något. Man blir väldigt fokuserad när det blir sändning och man ser att kameran lyser rött. Då blir man fokuserad och tänker ”nu kör vi”, säger hon till Dagens Media.

Varför valde ni Yarafallet?

– Eftersom vi har följt det så länge kändes det verkligen som att det var rätt tillfälle för att prova på livesändning för första gången.

Har du fått blodad tand?

– Jag ser gärna att vi gör det igen, både på allvarliga och lättsamma nyheter. I sommar har vi till exempel många konserter att se fram emot, så då skulle det här kunna passa.

Vilka reaktioner har ni fått?

– Vi har fått mycket delningar på Facebook. Även andra tidningar i Gota Media tog livestreamingen och körde samtidigt som oss. Jag tror att läsarna tycker att det är roligare att se detta än att läsa ett TT-flöde. Det blir mer lokalt både för läsarna och oss.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.