Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Myndighet värvar byråtopp från MEC

Publicerad: 13 September 2016, 13:09
Uppdaterad: 13 September 2016, 13:12

För två år sedan gjorde han comeback i byråvärlden efter en sejour på Statens medieråd – nu gör MEC:s cd Johnny Lindqvist sorti igen. Ny hemvist blir Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) i rollen som kommunikationschef.


Ämnen i artikeln:

MEC

– Efter uppdraget på Statens medieråd fick jag blodad tand att arbeta med frågor som verkligen betyder något. Det gick inte att tacka nej till att få jobba med frågor kring ungdomspolitik och att ta sig an digitaliseringsutmaningen på myndigheten, säger Johnny Lindqvist till Dagens Media.

Johnny Lindqvist, som vände tillbaka till MEC 2014 efter att ha arbetat med "No Hate Speech Movement" på Statens Medieråd lämnar alltså byrån igen – och får nu ansvar för MUCF:s interna och externa kommunikation, samt pressansvar.

– Det blir ett helhetsgrepp kring kommunikationen. Myndigheten bytte nyligen namn från Ungdomsstyrelsen och det finns mycket att göra för att få målgruppen att känna till den. Det handlar om att renodla budskap och information – och vara mer riktad: att våga smalna av ibland. Då tror jag att man sticker ut i bruset.

MEC har rekryterat flitigt i år. Copywritern Fredric Thunholm hämtades från Klarna och Fredrik Hallberg lämnade Vizeum för rollen som kommunikationsplaneringschef hos MEC. Så sent som förra veckan rekryterades Johanna Fahlström från Bonnier Tidskrifter och Anna Englund från Zenith.

– Det var ett jättesvårt beslut att lämna MEC. Många duktiga personer har rekryterats och MEC är inne i en väldigt spännande period där man utmanar hela begreppet mediebyrå. Jag önskar att jag kunde göra båda men det är samhällsfrågorna som jag verkligen går i gång på och som vägde över den här gången.

Johnny Lindqvist slutar på MEC den sista september och tillträder tjänsten som kommunikationschef på MUCF den 17 oktober.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MEC

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.