Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Murvelpriset 2020 till lokalt gräv om batteriskandal

Publicerad: 20 maj 2021, 06:25

Andreas Ericson och David Forsell, P4 Örebro, för sitt jobb ”Återvunnen eller försvunnen”.

Andreas Ericson och David Forsell på P4 Örebro får Murvelpriset 2020 för sitt gräv ”Återvunnen eller försvunnen”.


Ämnen i artikeln:

Schibsted SverigeSR

Murvelpriset 2020 i Örebro län ska gå till Andreas Ericson och David Forsell, P4 Örebro, för sitt gräv ”Återvunnen eller försvunnen”.

Motiveringen lyder:

”Reportrarna fortsätter granskningen efter Expressens originalavslöjande och gräver sig bokstavligt talat fram till ständigt nya avslöjanden i batteriskandalen. Dokumentären tar både den lilla människans perspektiv – familjen som lurats att gräva ned batteriavfall i trädgården – och det globala – hur cancerframkallande avfall exporterats till bland annat Polen utan tillstånd. I sin helhet görs ett abstrakt ämne lättbegripligt och tilltalande.” 

Murveljuryns nya pris ”Hedersomnämnande” får Christina Eriksson och Stefan Hazianastasiou på Nerikes Allehanda för sin rapportering från tingsrätten om  Hjärstamordet, med motiveringen: 

”Med kunskap och stark personlig närvaro låter reportrarna oss följa dramat i tingssalen, ibland minut för minut. NA utnyttjar bredden av mediekanaler för att bjuda in alla att bli åhörare till den historiska rättegången efter mordet i Hjärsta, på ett sätt som inte gjorts tidigare och som lockat storpublik.”

– Alla årets bidrag hade hög kvalitet och stor bredd, både vad gäller innehåll och upplägg. Vi i juryn hade ett tufft jobb att ta fram en vinnare, säger en av jurymedlemmarna Cathrine Gustavsson

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Schibsted SverigeSR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.