Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"Mottas med stor nedstämdhet"

Publicerad: 7 Augusti 2012, 10:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:15

Forma Magazines gick i dag ut med sina planer för sin fortsatta verksamhet tillsammans med Hakon Invest. Forma Magazines vd Maria Croon säger att personalens reaktioner inför de nya planerna varit blandade.


– Forma Magazines har andra förutsättningar nu. Det blir en nystart in i en mer självständig värld där vi nu också sitter tillsammans. Vi tar till vara på den kraft det innebär att vi flyttar in i något nytt, säger Forma Magazines vd Maria Croon angående beskedet om den omgjorda organisationen idag.

Forma Magazines kommer att flytta in i nya lokaler på Birger Jarlsgatan och samtidigt bland annat lägga ner LevaPS samt sälja Restaurangvärlden. Detta kommer också att få konsekvenser för säljavdelningarna.

–  Vi behöver anpassa och effektivisera och då tittar vi på de affärer vi har. Som i business 2 business och att vi väljer att inte fortsätta med LevaPS då den inte tagit sig ekonomiskt så som vi hoppats på, säger hon och fortsätter:

– Vi minskar utgivningen och förändrar organisationerna. Jag kan inte gå in på hur, vi har precis informerat om detta övergripande. Men vi ser också över arbetssätt och organisationsstruktur för att kunna jobba lite annorlunda. Så 20 tjänster påverkas, det är vissa vakanser, vissa omplaceringar och vissa som får sluta.

Hur många av dessa 20 berörda är det som får sluta?

–  Några kommer få lämna, men exakt hur många det blir vet vi inte än.

Hur har beskedet om omgörningen mottagits?

– Med förståelse och stor nedstämdhet. Det finns förståelse för att när enskilda affärer inte fungerar så måste man agera utifrån det och båda satsa och effektivisera. Men det är klart att det är tråkigt, det har mottagits med förståelse, oro och sorg.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.