Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Mona Sahlin och Carl Bildt blir Expressen-krönikörer

Publicerad: 22 december 2014, 08:40
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:17

Expressens ess i rockärmen inför nyvalet - rekryterar Mona Sahlin och Carl Bildt som krönikörer.


Ämnen i artikeln:

ExpressenCarl Bildt

Mona Sahlin och Carl Bildt blir fristående krönikörer på Expressen. Rekryteringen ska ses som en satsning inför nyvalet enligt chefredaktör Thomas Mattsson

– Expressen försöker hela tiden utveckla den politiska bevakningen och har tidigare experimenterat med "Crossfire"-koncept á la CNN. Nu tar vi det ett steg till med Mona Sahlin och Carl Bildt som krönikörer, två av svensk politiks allra största namn de senaste decennierna, och deras unika erfarenheter kommer att komplettera vår egen journalistik och göra vår publik mer initierad, säger han i pressmeddelandet.

Sahlin och Bildt börjar skriva i tidningen efter årsskiftet. Enligt Mona Sahlin kommer deras olika bakgrunder att bidra till bredd i tidningen.

– Bildt och jag är varandras motpoler i så mycket. Men har båda en respekt för varandra och gillar att debattera mot varandra. Våra ögon ser nog olika saker i valrörelsen. Han misslyckades som statsminister, jag misslyckades med att bli statsminister, säger Mona Sahlin i pressmeddelandet.

Carl Bildt tänker främt skriva om nyvalet, men även om utrikespolitk, säger han.

– Det blir ju om de frågor som valet den 22 mars i alla fall borde handla om. Sedan får vi ju se hur debatten utvecklar sig. Och säkert försöker jag sätta in vårt Sverige i ett vidare sammanhang, kommenterar Carl Bildt krönikörsuppdraget i pressmeddelandet.

I samma veva meddelar Expressen att det blir K-G Bergström om som leder partiledarintervjuerna inför nyvalet. Intervjuerna ska som vanligt breda ut sig på fyra till sex sidor i tidnigen. K-G Bergström kommer även att möta statsministerkandidaterna, både i Expressen och Expressen TV.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenCarl Bildt

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev