Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Moderat rasar mot tidningsbild

Publicerad: 2 juni 2009, 04:04
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:35

I senaste numret av den socialdemokratiska tidningen Haninge-posten visas en bild på dottern till den lokala moderatpolitikern Michael Fridebäck. Nu går han till hårt angrepp mot oppositionen. "Jag är övertygad om att de har gjort det för att provocera", säger Michael Fridebäck.


I ett försök att starta en lokaltidning i Haninge har Socialdemokraterna i kommunen börjat ge ut Haninge-posten. Tidningen kallar sig "oberoende med socialdemokratiska förtecken". Hittills har den varit finansierad av partiet och ett fåtal annonser. I redaktionen sitter enbart partimedlemmar. - Vi håller precis på att starta upp, och vill bli en lokal debattarena. Tanken är inte att det ska vara partipropaganda, säger Anders Lindberg, chefredaktör, tillika ordförande i socialdemokratiska Arbetarekommunen Haninge.

En bildpublicering i senaste numret har dock lyckats reta upp moderatpolitikern Michael Fridebäck ordentligt. Bilden är tagen på en Korpen-avslutning, där barn samlats för att uppträda och leka. En av de som syns är moderatens egen dotter.

- Av alla bilder de kunnat välja så valde den en på min dotter. I och med att det är en socialdemokratiskt tidning känns det inte alls bra. Skribenten på plats visste mycket väl att det var min dotter. Jag är övertygad om att de valt den bilden för att provocera och väcka irritation, säger Michael Fridebäck.

Anders Lindberg:

- Michael ringde upp och tyckte att vi var klantskallar. Jag har bett honom om ursäkt. Vi gjorde fel. Situationen är även pinsam för mig som politiker, säger han.

Linus Kannerberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.