Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Mittmedias vd om resultatet: ”Vi har kommit en bra bit på väg”

Publicerad: 8 juli 2013, 14:38
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:40

Med hjälp av kraftiga besparingsåtgärder har Mittmedia lyckats kompensera intäktstappet. I dag presenteras siffrorna för 2012.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

I början av mars berättade Dagens Media att Mittmedia lanserat sitt sparpaket vilket innebar att 150 tjänster skulle bort på tre år.

– Vi har lyckats sänka kostnaderna för externa inköp och bemanning men även kostnaderna i tryckeriverksamheten har gått ner, säger Thomas Petersohn, vd och koncernchef för Mittmedia till Dagens Media.

Sedan erbjudandet om frivillig avgång lanserades har drygt ett hundratal personer lämnat koncernen frivilligt.

Sparpaketet har gett resultat. För 2012 landade koncernens rörelseresultat på 77,4 miljoner kronor jämfört med minus 17,4 miljoner kronor föregående år.

– Jag tycker att vi lyckades väl. Vi har kommit en bra bit på väg med tanke på att annonsintäkterna har fortsatt gå ner under 2013, säger Thomas Petersohn.

Omsättningen för 2012 blev 1 420,8 miljoner kronor, en minskning från 1 549,4 föregående år.

– Vi jobbar stenhårt med att försöka öka de digitala annonsintäkterna. Vi har ökat med 40 procent i år och kommer att förstärka den digitala kompetensen på annonssidan till hösten, säger Thomas Petersohn.

Under flera års tid har koncernen brottats med fallande intäkter på morgontidningssidan medan intäkterna från gratistidningar varit stabilare.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.