Mittmedias kulturchef slutar

Gunilla Kindstrand slutar som kulturchef på Mittmedia efter 1,5 år.

Mittmedias kulturchef Gunilla Kindstrand lämnar koncernen efter 1,5 år för att arbeta inom sitt egna företag.

– När jag utsågs till kulturchef för hela koncernen fick jag uppdraget att skapa en ny struktur för kulturbevakningen i MittMedia. I dag har vi en stabil organisation, med starka lokala röster och tydliga specialkompetenser. Samtidigt som vi har genomfört en ansenlig ekonomisk besparing har vi ökat publiken och publikengagemanget väsentligt. Grunduppdraget är utfört och jag vill framöver kunna organisera mitt yrkesliv på ett nytt vis, via eget företag, säger Gunilla Kindstrand i ett pressmeddelande.

Anders Ingvarsson, tf redaktionell chef, beklagar att Kindstrand lämnar företaget:

– Tack vare Gunilla Kindstrand har MittMedia i dag inte bara en starkare lokal kulturbevakning utan är också en aktör med genomslag i den nationella kulturdebatten. Gunilla har dessutom bidragit med viktiga perspektiv i utgivargruppen och den redaktionella staben och varit en mycket stark kraft i byggandet av nya Mittmedia, säger Anders Ingvarsson.

Gunilla Kindstrand har i Mittmedia tidigare innehaft uppdrag som bland annat kulturchef på Gefle Dagblad och chefredaktör för koncernens tidningar i Hälsingland.

Hon gör sin sista arbetsdag i Mittmedia den 31 oktober.

Hanna Frick

Reporter

Publicerad 2016-08-24 14.35Uppdaterad 2016-08-24 14.35

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: