Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Mittmedia ska spara 45 miljoner per år

Publicerad: 9 September 2009, 11:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:14

Mediekoncernen Mittmedia siktar på nedskärningar med 45 miljoner kronor per år. Omkring 25 tjänster ska bort i en första etapp.


Mittmedia ska centralisera sin administrativa verksamhet i två etapper. Målet är att stora belopp genom att centralisera koncernens administrativa tjänster från de nio dotterbolagen till moderbolaget.

– Vi har i princip avslutat MBL-förhandlingarna för den första etappen. Nu berörs omkring 25 tjänster inom ekonomi och it, säger Jan Cahling, vd för Mittmedia.

Det är inte klart exakt hur många medarbetare som måste lämna Mittmedia eftersom personalen har möjlighet att söka de nya centrala tjänsterna på moderbolaget.

– Om vi även genomför den andra besparingsetappen och allt går enligt våra beräkningar i förstudien kommer vi att hämta hem hela besparingen först 2011. Målet är att göra en kostnadssänkning med 45 miljoner kronor per år, säger Jan Cahling.

Den andra besparingsetappen ska vara genomförd före årsskiftet. Den berör inköpsfunktioner och kundtjänstfunktioner på dotterbolagen. Mediebolaget ska även centralisera annonsproduktionen.

Kommer besparingarna att drabba redaktionella medarbetare?

– Det övergripande projektet omfattar inte den lokala kärnverksamhet. Samtidigt kan det bli fråga om redaktionella uppsägningar, men det är upp till respektive dotterbolag.

Mittmedia äger sammanlagt 18 tidningar, bland annat Gefle Dagblad och Arbetarbladet. Dessutom driver koncernen sex tryckerier och har verksamhet inom radio, reklam och distribution. Koncernen omsätter omkring 1,6 miljarder kronor per år.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.