Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Mittmedia lanserar League of Legends-turnering

Publicerad: 27 februari 2015, 08:23
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:12

Mittmedia satsar på e-sport och lanserar den egna League of Legends-tävlingen Mittmedia Cup.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

League of Legends är ett av de populäraste MOBA-spelen (multiplayer online battle arena) just nu och Mittmedia Cup arrangeras tillsammans med Sundsvallsföretaget Game for Gold.

Mittmedia kommer också att skapa en dedikerad avdelning för e-sport där koncernens tidningar ska publicera redaktionella texter, resultat och tv-sändningar.

–  E-sport är en av de snabbast växande rörelserna just nu och i den finns en målgrupp som vi kanske inte når i dag med vårt vanliga utbud. Vi vill finnas där människor finns, så det här blir en intressant satsning, säger Anders Ingvarsson, ansvarig utgivare på Sundsvalls Tidning, till Dagens Media.

Ska ni tjäna pengar på det här?

– Givetvis vill vi tjäna pengar på det vi gör, det är målet. Samtidigt måste vi testa nya saker för att lära oss. Primärt handlar det här om att vi ska lära oss att hitta nya kunder men parallellt finns så klart en underliggande önskan om att vi ska tjäna pengar. Inte minst för att finansiera övrig journalistik.

Spelar du själv någonting?

– Inte så mycket som man kanske borde göra för att kunna kalla sig för spelare, tyvärr. Det finns för mycket jobb och för lite tid för att kunna göra det.

Finalen i Mittmedia Cup direktsänds från Sundsvall den 18 april.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.