Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Mittmedia har utsett nya chefredaktörer i Dalarna

Publicerad: 3 juni 2020, 07:04

Carl-Johan Bergman, biträdande affärschef på Mittmedia, är nöjd med rekryteringen av de fyra chefredaktörerna.

Fyra nya chefredaktörer är klara för Mittmedias titlar i Dalarna. ”Ambitionen är att skapa ännu mer lokaljournalistik som gör skillnad”, säger Carl-Johan Bergman, biträdande affärschef i Bonnier News Local.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Nyligen föreslog Bonnier att ytterligare fyra Mittmedia-titlar i Dalarna, som tidigare samlats under dt.se under ledning av chefredaktören och den ansvariga utgivaren Helena Nyman, skulle få egna chefredaktörer.

Nu har fyra nya chefredaktörer utsetts: Linda Solum för Södra Dalarnes Tidning, Fredrika Hillervik för Nya Ludvika Tidning, Mats Laggar för Mora Tidning och Erik Nyholm för Borlänge Tidning.

‒ Samtidigt som kvartetten tillträder förstärker vi respektive tidningsredaktion, exempelvis går Borlänge Tidning från tre till nio redaktionella tjänster. Vår ambition är att med nya organisationer, ledda på plats av dedikerade chefredaktörer, skapa ännu mer lokaljournalistik som gör skillnad, säger Carl-Johan Bergman, biträdande affärschef i Bonnier News Local, som är det affärsområde Mittmedia ingår i sedan en tid tillbaka.

Samtliga fyra tillträder så snart som möjligt.

LÄS OCKSÅ: Mittmedia tillsätter fler chefredaktörer i Dalarna

Borlänge Tidnings nya chefredaktör Erik Nyholm ser fram emot att tidningen får större resurser.

‒ Lokaljournalistik handlar om både bredd och fördjupning och olika perspektiv måste få plats. Kommunen är väldigt dynamisk och det händer väldigt mycket inom näringsliv, sport, kultur och politik – det vill jag ska speglas i BT och på dt.se. Redaktionen har väldigt duktiga och hängivna medarbetare och det ska bli väldigt roligt att utveckla lokaljournalistiken i Borlänge tillsammans med dem, säger han i ett pressmeddelande.

Samtliga fyra nya chefredaktörer tillträder så snart som möjligt. Helena Nyman kvarstår som chefredaktör för Falu Kuriren samt som utgivare för dt.se.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev