Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Mittmedia fortsätter banta

Publicerad: 5 Maj 2015, 13:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:02

Om fyra år ska en tredjedel av alla redaktionella tjänster på Mittmedia vara borta.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Mittmedias pågående omorganisation leder till stora neddragningar för koncernen. Enligt tidningen Journalisten har Mittmedias vd Thomas Peterssohn gått ut internt med att en tredjedel av alla tjänster ska vara borta år 2019.

Samtidigt reser en förhandlingsdelegation från Mittmedias journalistklubb runt bland koncernens tidningar och förhandlar. Två tidningar finns kvar att förhandla på och än så länge har 36,5 tjänster försvunnit.

I går kunde Journalisten också berätta att DT väljer att lägga ner sina redaktioner i Malung och Rättvik. Sex personer ska nu bevaka åtta kommuner.

– Det är ett stort område och visst är det bekymmersamt. Samtidigt som företaget säger att man värnar om lokaljournalistiken så är det den man drar ned på. Det finns få ögon och öron kvar som kan läsa diarier i kommunen, eller ha kontakt med lokalbefolkningen, säger Ragna Fahlander, vice ordförande i Mittmedias journalistklubb, till Journalisten.

Mittmedia har tidigare presenterat den satsning koncernen gör på robotjournalister. Dessa ska bevaka mindre sporthändelser, skriva väderrapporter och göra superlokal journalistik.

– Det här frigör snarare en lokalredaktör så den får göra det som gör skillnad och skriva om mänskliga storys som inte är data. De kan fokusera på de stora frågorna inom det politiska spelet, sa Mittmedias affärsutvecklingschef Robin Govik till Mittmedia tidigare.

Här är de bantningar som Mittmedia har gjort hittills:

4 på Dala-Demokraten

13 på Dalarnas Tidningar

5 på Arbetarbladet

4 på Gefle Dagblad

7,5 på Hälsingetidningarna

3 på Örnsköldsviks Allehanda – Tidningen Ångermanland.

Nästa vecka ska det, enligt Journalisten, förhandlas på Östersunds-Posten och Länstidningen Östersund.

Dagens Media har sökt Thomas Peterssohn.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.