Mittmedia byter vd

2016-07-05 14:41  

UPPDATERAD. Thomas Peterssohn lämnar Mittmedia. Det gör även AnnaKarin Lith.

Både Thomas Peterssohn, koncern-vd, och AnnaKarin Lith, redaktionell chef, lämnar Mittmedia.

Istället utses marknads- och försäljningschefen Per Bowallius till ny vd.

Anders Ingvarsson går in som tillförordnad redaktionell chef för Mittmedia. Karin Näslund ersätter Anders Ingvarsson som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare för Sundsvalls tidning, Örnsköldsviks Allehanda, Tidningen Ångermanland, Sundsvalls Nyheter, st.nu och allehanda.se.

Mittmedia fick vid årsskiftet en ny styrelse och under våren har det pågått ett arbete med att ta fram en ny framtida strategi för koncernen.

– Där står vi långt ifrån varandra och då är det inte möjligt för mig att jobba kvar, säger AnnaKarin Lith till Dagens Media.

Vad är det för åsikter som skiljer er?

– Jag brinner för lokal journalistik och jag tror på en försiktig nedmontering av papperstidningen och en balanserad frekvensnedgång. Dessutom tror jag på paid content och läsarintäkter och en fortsatt digital utveckling. Det är så som vi har drivit Mittmedia de senaste fyra åren.

AnnaKarin Lith slutar med omedelbar verkan.

Vad ska du göra istället?

– Det har jag ingen aning om.

Dagens Media har sökt Thomas Peterssohn och Jan Friedman, styrelseordförande i Mittmedia.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt