Mittmedia bygger ut live-tv

2016-12-22 15:51  
Mittmedia bygger ut sin live-tvsatsning. Foto: Fredric Gustafsson, Foto-Mike

Fler medarbetare och studioplatser när Mittmedia tar nästa kliv i sin livesatsning.

Mittmedia-koncernen bygger ut live-tv med fler medarbetare och studioplatser med målet att "revolutionera lokaljournalistiken".

Sammantaget har Mittmedia 550 lokala reportrar på fält utrustade med live-tv verktyget Bambuser Iris.

Med start vid årsskiftet kommer sex bildproducenter och programledare serva Mittmedias medarbetare via live-navet, som är kärnan i koncernens breaking news-verksamhet.

Själv live-tv navet skapades i början av året i syfte att höja den varierande kvalitén och leveranssäkerheten på Mittmedias live-tv sändningar.

Verksamheten är fördelad på två orter, Falun och Sundsvall, där kontrollrum och studioplatser finns.

–  Färre än en procent av våra live-sändningar misslyckas idag på grund av teknik och så här stabila har vi blivit tack vare vårt proffsiga live-tv nav. Det känns bra att publiken kan räkna med att vi levererar vid live-läge, säger Evelina Davidsson, Mittmedias tv-chef, i en kommentar.

I dag snittar Mittmedia på 40 livesändningar i veckan och tanken är att man ska växla upp ytterligare efter nyår.

–  På ett år har vi mer än dubblerat antalet startade tv-strömmar och statistiken talar sitt tydliga språk, vår publik vill ha information där det händer, när det händer. Därför är en fortsatt satsning på live-tv självklar för oss, säger Evelina Davidsson.

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt