Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Mitt i-redaktionen tillbaka på kontoret

Publicerad: 7 september 2021, 05:36

Patrik Vincent, vd på Mitt i-tidningarna, vill se att medarbetarna arbetar från kontoret 100 procent av tiden.

Foto: Jonas Herjeby

Redan nu arbetar journalisterna på Mitt i-tidningarna från kontoret två dagar i veckan. Men från och med oktober är det 100 procent som gäller.


Ämnen i artikeln:

Mitt iPatrik VincentCoronaviruset

Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer bör alla som har möjlighet arbeta hemifrån så ofta som det går. Det har fått de flesta medieföretag att skicka hem merparten av de anställda.

Mitt i väljer nu att återgå till kontoret. Från och med igår, 6 september, är det två dagar i veckan på kontoret som gäller. Och från och med oktober ska medarbetarna arbeta samtliga arbetsdagar på kontoret, skriver Journalisten.

Detta trots att många medarbetare delvis vill fortsätta att jobba hemma.

Dagens Media publicerade nyligen en artikelserie om hur svenska medieföretag ser på arbetet efter corona. En majoritet av företagen sade då att man siktade på en kombination av hemarbete och arbete på kontoret när restriktionerna lättas.

LÄS ÄVEN: 10 mediebolag om hur de bygger framtidens arbetsplats: ”Ett paradigmskifte”

Mitt i:s vd Patrik Vincent skriver i ett mejl till Journalisten att datumet för återgången kan omvärderas beroende på utvecklingen av pandemin. Han motiverar beslutet med att ”mänskliga möten som ger energi, idéer, kreativitet och arbetsglädje, att medarbetare blir sedda på ett bättre sätt när redaktionen är tillsammans och att problem hos medarbetare kan fångas upp bättre när alla är på plats”, skriver Journalisten.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev