Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Mitt i gör helt tecknad etta

Publicerad: 2 oktober 2015, 06:09
Uppdaterad: 6 december 2015, 20:27

Förhoppningen är att allmänheten får upp ögonen för bredden på de serier som finns.


Ämnen i artikeln:

Mitt i

Det var förra måndagen som redaktionen på helgtidningen Mitt i Stockholm fick idén att göra ett nummer med tema serietidning.

Samtalet handlade om den nya generationen politiska och samhällskommenterande serietecknare som börjat etablera sig och ambitionen var att uppmärksamma de olika sätt stockholmare skildras på genom serieteckningar.

– Vi ville att temat skulle genomsyra hela tidningen, alltifrån bylinebilder till tips om heminredning inspirerat av serietidningestetik. Det kändes även som ett utmärkt tillfälle att prova på att ha en tecknad etta och vi började direkt leta efter en serietecknare för uppdraget. Vi ville gärna jobba med någon som är ganska nypublicerad, säger Eric Thorsson, redaktör på Mitt i, till Dagens Media.

Ett samtal till Elin Lucassi, illustratör och serietecknare som debuterade i våras med seriealbumet "Jag är den som är den", ledde till att man redan dagen efter hade en första skiss i mejlen.

– Vi är jätteglada och stolta över att ha fått ihop ett temanummer på så kort tid och att resultatet blev så snyggt. Alla på redaktionen har engagerat sig i temat och förhoppningen är att allmänheten får upp ögonen för bredden på de serier som finns. Om man är serietidningnörd hoppas vi att man uppskattar att vi tar oss an det här ämnet på ett mainstreamsätt och bryr oss om genren, säger Eric Thorsson.

Helgtidningsprojektet startades i våras och dagens nummer är det trettonde. Tidningen finns i fyra editioner för Södermalm, Kungsholmen, Östermalm och Vasastan.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mitt i

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.