tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Misstänkt erkänner mord på försvunnen brittisk journalist

Publicerad: 16 juni 2022, 07:01

Foto: Neil Palmer/CIAT

Två personer misstänks för att ha mördat den brittiska Guardian-journalisten Dom Phillips och hans sällskap under en resa till Amazonas. Nu erkänner en av dem.

Ämnen i artikeln:

Dagspresspressfrihet

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Ett brödrapar misstänks för att ha mördat den brittiska journalisten Dom Phillips och hans resesällskap Bruno Pereira, expert på ursprungsbefolkningen. De senare två, som var på reportageresa en i en del av Amazonas som beskrivs som avlägsen och laglös, har varit försvunna sedan den 5 juni.

Nu erkänner en av två misstänkta bröder att han har skjutit ihjäl och grävt ned Dom Phillips och Bruno Pereira, skriver Dagens Nyheter. Han ska även ha visar polis till den svåråtkomliga plats där brottet ska ha begåtts.

– Vi hittade kropparna tre kilometer in i skogen, sade Guilherme Torres vid Brasiliens nationella polis, och tillägger att de ännu inte har identifierats, enligt AP.– Vi hittade kropparna tre kilometer in i skogen, sade Guilherme Torres vid Brasiliens nationella polis, och tillägger att de ännu inte har identifierats, enligt AP.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev