Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Misstänkt bomb utanför redaktion var paket med växter

Publicerad: 16 januari 2015, 12:03
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:16

Det var inget sprängmedel i det mystiska paket som lämnades utanför Norra Hallands redaktion i morse. Men många frågor kvarstår enligt chefredaktör Elisabeth Blide.


I morse lämnade någon, eller några, ett mystiskt paket utanför Norra Hallands redaktion i Kungsbacka.

Paketet saknade avsändare och tidningens chefredaktör Elisabeth Blide reagerade direkt på att "situationen var skum".

Redaktionen utrymdes och polis tillkallades. Strax före lunch sköts paketet sönder av polisens bombtekniker – som kunde konstatera att innehållet var ofarligt.

Innehållet var någon typ av växter, troligen kryddor eller örter.

– Det var helt ofarligt, säger Elisabeth Blide till Dagens Media.

Vad var det för typ av örter?

– Det vet jag inte.

Det är fortfarande oklart vem som lämnat paketet utanför tidningen.

– Vi kom in i fastigheten för en liten stund sedan och försöker landa i detta. Polisen har dragit sig tillbaka och konstaterat att det var ofarligt och här är vi kvar med väldigt många frågor som kvarstår. Är det någon som vill skoja med oss eller är det någon som vill markera ett hot?, säger hon och fortsätter:

– Dörren var olåst och det var personal i lokalen så det fanns ingen orsak att ställa det på trappan om man vill leverera det till oss. Det är en del frågetecken vi måste gå vidare med.

Det fanns inget meddelande i paketet?

– Jag har frågat polisen det också men det tror jag inte att det gör. Jag har i alla fall inte fått något sådant besked. Polisen har ju dessutom behändigt nog sprängt paketet.

Hur är känslan nu?

– Jag vill naturligtvis ha utrett vad syftet var så att jag antingen kan känna mig trygg med att det var ett missförstånd eller vidta åtgärder med förhöjd säkerhet.

Har du redan nu vidtagit några sådana åtgärder?

– Vi har pratat med polisen om lite extra tillsyn och har låst om oss på ett annat sätt. Det är lite sådana saker. Det hela känns väldigt olustigt.

Elisabeth Blide tillägger att hon förstår att situationen utifrån kan se lustig ut.

– Hade jag förstått att det var ett paket med örter hade jag så klart aldrig kontaktat polisen. Men det viktiga här är att polisen gjorde samma bedömning som jag och det visar sig inte minst med tanke på de åtgärder som polisen vidtog. Det såg skumt ut.

Dante Thomsen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev