Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Misstänkt bomb på GT

Publicerad: 23 januari 2014, 12:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:50

UPPDATERAD. Kvällstidningen GT:s redaktion har utrymts efter ett misstänkt bombhot.


Ämnen i artikeln:

GT

Delar av Kungstorget i Göteborg är nu avspärrat. Detta efter att ett misstänkt paket, adresserat till Göteborgs-Tidningens chefredaktör Frida Boisen, lämnats in till redaktionen, enligt SVT Nyheter.

Polisen är på plats och inväntar bombtekniker.

– Vi har tagit emot ett paket som polisen bedömer som en misstänkt bomb. Man har utrymt hela fastigheten, där även TV4 Göteborg sitter. GT:s nyhetsförmedling fortsätter som vanligt, säger Thomas Mattsson, GT:s och Expressens ansvarige utgivare till Dagens Media.

Var paketet adresserat till GT?

– Ja, det var adresserat till GT. Det kan ju i teorin vara ett helt vanligt paket med nyhetstips så jag vill avvakta att säga för mycket. Jag vill inte spekulera men det är klart att givet den allmänna debatten är vaksamheten extra hög.

Vad var det med paketet som gjorde att man ringde polisen?

– Det finns formuleringar på paketet som gjorde att det fanns anledning att påkalla en undersökning.

Har GT mottagit hot?

– Nej, vi har inte mottagit något hot, men det har ju varit en incident på GT för en tid sen, så vi är extra säkerhetsmedvetna.

Det var i slutet av förra året som en av medlemmarna av Swedish Defence League tog sig in på GT:s redaktion, där han kastade ägg och hotade personalen. Hotet polisanmäldes.

– Det är fruktansvärt att människor som inte uppskattar ens granskningar går till fysiska angrepp och hot om våld. Det är verkligen inte okej. I förlängningen är det ett hot mot det fria ordet och demokratin, sade Frida Boisen då till Dagens Media.

Hon ville då inte berätta om GT hade vidtagit några extra säkerhetsåtgärder.

– Jag vill inte kommentera huruvida vi har gjort det. Huvudsaken är att vi fortsätter med våra granskningar och vårt journalistiska arbete precis som vanligt..

Expressen, GT och Researchgruppen granskade nyligen kommentatorerna på hatsajter som Avpixlat, vilket upprörde många högerextrema.

Dagens Media har sökt Frida Boisen.

SENARE PÅ TORSDAGEN STOD DET KLART ATT DET INTE VAR EN BOMB I PAKETET. LÄS MER HÄR:

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev