Minskad vinst för Expressen

2017-02-09 13:31  

Expressen redovisar en vinst på 42 miljoner – förra året landade resultatet på 88 miljoner.

Expressens redovisar en omsättning på dryga 1,2 miljarder kronor för 2016, resultatet landade på 42 miljoner. Det innebär en kraftig minskning av vinsten, då Expressen året innan redovisade ett resultat på 88 miljoner.

Samtidigt innebär siffrorna att Expressen har redovisat ett positivt resultat varje år sedan 2003.

– Vi har en stabil lönsamhet och har därför under 2016 kunnat investera mer i teknikutveckling samt Expressen TV, satsningar som gett resultat i större marknadsandelar och därmed ökade annonsintäkter. Trots den strukturella nedgången inom print har Expressen faktiskt ökat den totala reklamförsäljningen hela fyra år i följd, säger Expressens vd Anders Eriksson, i ett pressmeddelande.

Annonsintäkten ökade med 2 procent 2016 jämfört med 2015, tack vare de digitala affärerna som nu utgör 61 procent av Expressens reklamförsäljning.

Den snabbast växande produkten var webb-tv-reklam som ökade med 65 procent.

– Under 2017 tror vi på en stark utveckling för bland annat reklam i Expressen TV och branded content på alla plattformar. Trafiktillväxten har fortsatt, och Expressen kommer att fortsätta att investera digitalt och det i både befintliga och nya produkter, avslutar Anders Eriksson.

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt