Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Miljoner fattas i 24 Sverige

Publicerad: 28 augusti 2019, 06:09

24 Sverige.

Över elva miljoner kronor fattas i konkursdrabbade 24 Sverige. Konkursförvaltaren och revisorn får sina pengar, banken en mindre summa och resterande parter blir utan, rapporterar Barometern.


Ämnen i artikeln:

24Sverige

Enligt Barometern har konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson skickat in konkursbouppteckningen till tingsrätten. Av den framgår att det finns inventarier och kundfordringar på drygt 600 000 kronor i 24 Sverige AB. Värderingen för immateriella rättigheter, sajterna och verksamheten, uppgår till noll kronor.

– Vi har beslutat att inte sälja dem. Det är där pengarna hade kommit in om vi hade lyckats sälja bolaget, men det kommer vi inte att göra, säger Erik M Gabrielsson till tidningen.

De delar av de anställdas löner som omfattas av lönegarantin betalas av staten, totalt över 2,6 miljoner kronor. Fyra anställda har rätt till mer pengar, men de går utöver lönegarantin och blir – enligt Barometern – oprioriterad lönefordran. Eftersom det finns för lite pengar i konkursen betyder det att de fyra inte kommer att få sina totalt nästan 137 000 kronor.

Först ska förvaltaren ha betalt, sedan revisorn. Efter det ska banken, som har fordringar på 4,7 miljoner kronor till bolaget, prioriteras.

Axel Duberg

Reporter

Ämnen i artikeln:

24Sverige

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev