Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Mikaela Bley om den hånade artikeln: "Det känns tråkigt att folk stör sig"

Publicerad: 20 april 2015, 11:35
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:03

Mikaela Bley beskriver hur hon och hennes sambo kryper upp med raw food-glass i soffan, om det färska brödet från Fabrique och barnens tryffelpizza. Nu undrar många om texten är på allvar.


Ämnen i artikeln:

SvD

Författaren Mikaela Bleys "Min helg"-artikel i SvD:s "Perfect guide" har fått flera personer att reagera i sociala medier. I texten beskriver hon bland annat lördagsmorgonen såhär:

"Det är min tur att ha sovmorgon. Familjen har köpt färskt bröd på Fabrique. Barnen tycker det är så kul att överraska och dukar, målar placeringskort, viker servetter och tänder brasa. Sen väcker de mig med förväntansfulla blickar".

Söndagskvällen beskriver Mikaela Bley så här:

"Vid fyratiden börjar vänner och familj ramla in. Alla hjälps åt att laga mat och duka. Ofta lagar vi spaghetti och köttfärssås efter fasters recept och dricker några glas vin. Det är bullrigt och härligt opretentiöst.

Runt nio har alla gått hem igen och vi kryper upp i soffan och äter varsin raw food-glass. Inte för att de är nyttiga, utan för att de är godast".

En av personerna som har reagerat är Mårten Knutsson, grundare av reklambyrån Family Business. På Facebook skriver han att artikeln är det "roligaste" han har läst på hela helgen. Han får medhåll av flera personer som skriver att de vill kräkas och som undrar om artikeln är ironisk.

Artikeln hånas också av Nöjesguidens bloggare Frans, som gör sig lustig över "de bästa godbitarna".

Mikaela Bley själv förstår inte alls kritiken.

– Det känns tråkigt att folk stör sig. Det är verkligen inte skrivet för att provocera någon. Dessutom tycker jag i så fall att de borde störa sig på många "Min helg"-artiklar. Det är inte som att min helg skiljer sig från särskilt många andras, säger hon till Dagens Media.

Hon förklarar att helgen inte är påhittad.

– Det är så här min helg ser ut. Sedan kanske allt inte händer varje helg, men man lever bara en gång så då får man försöka göra allt så härligt som möjligt.

Varför tror du att folk reagerar?

– Jag vet inte. Alla har väl olika idéer om vad en härlig helg är. Det är säkert många som inte skulle vilja ha en sådan här helg alls, säger Mikaela Bley och fortsätter:

– Jag förstår inte alls vad folk blir upprörda över. Visar man upp hur man bor tar man inte en bild på städskåpet eftersom det inte är lika intressant.

Har du själv läst någon sådan här artikel och reagerat?

– Nej, det har jag inte. Det är underhållande att läsa hur folk beskriver sina helger men det är bara inspirerande och kul att läsa. Då kan man få egen inspiration till hur ens helg ska vara.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SvD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.