Metros vd: "Alla har skrivit under överenskommelsen"

2014-08-26 07:29  

UPPDATERAD. Samtliga på Metros redaktion skrev innan midnatt på det omstridda uppsägningsavtalet, erfar Dagens Media.

När TT nu tar över produktionen av Metro måste ett stort antal journalister vid tidningen sluta. Några av dem kommer dock arbeta kvar med den digitala redaktion, som bland annat driver metro.se.

Dagens Media skrev igår om hur Metros ledning vill handplocka medarbetare, medan facket vill följa turordningsregler. Ledningen har presenterat ett generellt erbjudande om två extra månadslöner till de som frivilligt säger upp sig.

Metros redaktionella medarbetare hade dock inte mycket tid att fundera över förslaget från ledningen.

Vid midnatt, natten till tisdag, var det deadline – om inte alla skrivit under avtalet skulle hela verksamheten riskeras, inklusive den digitala delen.

Enligt uppgift till Dagens Media har samtliga medarbetare skrivit under uppsägningsavtalet. Under tisdagsmorgonen ska utvecklingen kommuniceras från företaget.

Vid 9-tiden på tisdagen bekräftade Metros vd Andreas Ohlson uppgiften för Dagens Media.

– Sent igår kväll kom det sista svaret in som innebär att samtliga journalister har skrivit under överenskommelsen. Detta betyder att vi nu påbörjar arbetet med att sätta samman den digitala redaktionen, säger han till Dagens Media.

– Med hänsyn till personalen och att den interna processen inte är helt slutförd så vill jag vänta ytterligare med kommentarer.

 

LÄS ÄVEN:

Facket om Metro: "Makalöst och skamligt"

Metros tuffa besked – skriv under före midnatt eller bli uppsagd 

 

Simon Andrén

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt