tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Metros rekonstruktion förlängs

Publicerad: 15 juli 2019, 06:44

Metros ansökan om rekonstruktions-förlängning godkänns.

Foto: Janne Næss

Stockholm tingsrätt godkänner Metros ansökan om förlängning, vilket innebär att tidningen får fortsätta sin rekonstruktion till och med september.

Ämnen i artikeln:

MetroDagspress

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


Det var i mars som mediehuset Metro inledde sin process om rekonstruktion, för att undvika konkurs. Detta efter att det framkommit att tidningen bland annat lider av miljonskulder till skatteverket och inte förmått betala ut löner i tid till sina anställda. 

Rekonstruktionen skulle ha varit klar redan den 28 juni, men tidningen ansökte om en förlängning.

Som Dagens Media tidigare berättat så skulle ett beslut om fortsatt rekonstruktion ha fattats av tingsrätten redan den 5 juni, men det flyttades fram efter att Skatteverket riktat kritik mot hur Metro bedrivit sitt arbete under rekonstruktionens första tre månader. Skatteverket hade då frågor om huruvida ägarna skulle betala de skulder som kvarstår efter bolagets rekonstruktion.

Nu står det klart att rekonstruktionen får fortgå till den 30 september 2019, skriver SvD.

Metro skriver i sin begäran om förlängning att det finns goda förutsättningar för att syftet med företagsrekonstruktionen ska kunna uppnås, och att det inte uppkommit några nya skulder under rekonstruktionen. 

Tingsrätten bygger sitt beslut på att Metro har följt rekonstruktionsplanen och åtagit både kostnadsbesparande samt intäktsbringande åtgärder. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev