Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Metros journalister arbetsbefrias – Facket: ledsamt och tråkigt

Publicerad: 12 Augusti 2019, 14:20

Ett tomt Metro-ställ

Foto: Lucas De Vivo

Förhandlingar mellan fack och arbetsgivare på Metro är nu avslutade. Alla journalister arbetsbefrias från och med i dag.


Ämnen i artikeln:

SJFMetro

Under dagen bekräftade Christen Ager-Hanssen, som äger Metro, uppgifterna om att hans tidnings ska lägga ned sin redaktionella verksamhet och i stället bli en debattsajt. 

Samtidigt kallades facket till en förhandling som inleddes klockan 13 på måndagen. Där framfördes planer på att de fyra journalister som fanns kvar sedan bolaget drog ned i slutet av juni ska sägas upp. Det bekräftar Journalistföbundets förhandlingschef Katarina Dahlskog. 

– Det besked jag fått är att man avser att arbetsbefria de anställda omedelbart, säger hon. 

Vid den förra omorganisationen på Metro riktade facket kritik mot att Expressens läsare, genom en intervju med Ager-Hanssen, fick veta om de nya planerna innan de anställda. Men den här gången har förhandligen skett i korrekt ordning. 

– Som jag uppfattar det har man informerat anställda om vad som har varit på gång. 

Katarina Dahlskog beklagar dagens beslut. 

– Det är väldigt ledsamt och tråkigt. Det är medarbetare som varit väldigt engagnerade och som trott på de här produkterna och som har gjort sitt yttersta för att de ska fortleva. 

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

SJFMetro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.