Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Metros chefredaktör Kristoffer Rengfors slutar

Publicerad: 8 Maj 2015, 06:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:02

Metros tillförordnade chefredaktör Kristoffer Rengfors lämnar Metro för att bli marknadschef på Flygresor.se.


Ämnen i artikeln:

Metro

Efter nio år på Metro lämnar Kristoffer Rengfors journalistiken. Istället blir han marknadschef på Flygresor.se.

– Jag har sedan i höstas funderat på vad jag ska göra med mitt liv. Det har funnits många chanser att gå vidare inom journalistikbranschen men jag vill göra något helt nytt. Jag har gjort ett nyhetsrace på tio år, säger Kristoffer Rengfors till Dagens Media och fortsätter:

– Det dök upp ett spännande och marknadsledande bolag som ska gasa på och jag känner Mattias Nyman som är vd där sedan tidigare, vi kommer bra överens.

Kristoffer Rengfors jobbar maj månad ut då Metros redaktionschef Linnea Jonjons träder in som chefredaktör under sommaren tills ordinarie chefredaktör Christofer Ahlqvist kommer tillbaka från föräldraledighet i augusti.

Första juni börjar Kristoffer Rengfors sin nya tjänst som marknadschef på Flygresor.se.

– Jag tror att det finns mycket jag kan ta med mig från journalistiken till marknadsföringen. Jag har tillbringat de senaste åren med att driva trafik och arbetat intensivt med sociala medier, och det är en stor del av vad Flygresor.se och liknande tjänster är.

Hur känns det att lämna journalistiken?

– Jag tror inte att jag har fattat det riktigt. När jag berättade för alla igår fick jag nästan tårar i ögonen, framför allt så identifierar man sig så hårt som journalist, det är en identitet, så det känns lite märkligt. Jag har haft så roligt här på Metro, jag har skrattat varje dag i nio år. Det läget vi är i just nu gör det extra tungt, jag har varit med och byggt något som börjar bära frukt digitalt, men jag lämnar med flaggan i topp.

Under sin tid på Metro har Kristoffer Rengfors bland annat varit med och utvecklat konceptet Viralgranskaren, som vunnit Stora Journalistpriset.

– Det här tror jag är mediasveriges roligaste arbetsplats just nu. Det kommer att hända massor av spännande saker här framöver och Linnea kommer att göra ett kanonjobb med att fortsätta den här positiva digitala utvecklingen vi rider på nu.

Som Dagens Media tidigare berättat har även Metros vd Andreas Ohlson valt att lämna företaget.

LÄS OCKSÅ:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.