söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Metros anställda utan lön

Publicerad: 25 mars 2019, 10:57

Metros vd Christen Ager Hanssen räknar med att få en rekonstruktion godkänd, genom en sådan ska personalen också få sina uteblivna löner.

Foto: Janne Næss

Christen Ager-Hanssen räknar med att lönerna kommer kunna betalas ut i samband med en framtida företagsrekonstruktion som ännu inte är officiell.

Ämnen i artikeln:

MetroChristen Ager-HanssenDagspress

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Turerna kring krisande Metro fortsätter. Källor till Expressen uppger att medarbetare inte fått några pengar utbetalade till sig den 25 mars. 

I ett brev till de anställda kommenterar Metros vd Christer Ager-Hanssen den ekonomiska situationen samt de anställdas uteblivna löner. 

I brevet publicerat av Expressen framkommer det att Metros vd räknar kallt med att få en företagsrekonstruktion godkänd och att lönerna då ska betalas genom en statlig lönegaranti. 

”Efter ett rekonstruktionsbeslut från tingsrätten tar en statlig lönegaranti med hjälp av en rekonstruktör över löneutbetalningarna för bolaget. Administrativt får man räkna med att det tar ca en vecka innan marslönerna når de anställdas bankkonton. Vi kommer meddela er alla när lönerna är expedierade och vilken dag de anländer till era bankkonto”. 

Ulrika Hyllert, Journalistförbundets ordförande, säger till DN att Metros ledning uppträtt respektlöst gentemot de anställda och att uteblivna löner är helt oacceptabelt. Hon påpekar även att frilansare inte är skyddade om det blir läge för en statlig lönegaranti. 

– Men de som inte har skydd är frilansarna. Så vår uppmaning till dem är att inte sälja något till Metro utan att fått förskottsbetalning, säger hon till DN. 

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev