Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Metro-vd:n om att ännu en chefredaktör slutar: "Förståeligt"

Publicerad: 28 April 2014, 07:20
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:39

Ytterligare en chefredaktör har lämnat tidningen Metro, som för närvarande befinner sig i ett strategiarbete.


Ämnen i artikeln:

Metro

Dagens Media kunde i slutet av förra veckan avslöja att Metros chefredaktör, Mona Johansson, slutar. Beslutet togs enligt uppgift emot som en överraskning bland gratistidningens medarbetare.

Sedan 2012, då Per Gunne lämnade uppdraget som chefredaktör, har det varit stökigt på posten. Efter en lång rekryteringsprocess utsågs Linus Paulsson till chefredaktör. Han valde dock att sluta redan efter ett år, och sedan dess har Mona Johansson varit tillförordnad chefredaktör.

Dagens Media har vid upprepade tillfällen, i några månaders tid, sökt Metros vd Andreas Ohlson. I ett mejl till Dagens Media, som även skickats ut till andra branschmedier, förklarar han kortfattat varför rekryteringen av en ny chefredaktör tagit ovanligt lång tid.

"Vi är i slutfasen av ett strategiarbete därav den uteblivna rekryteringen av en ny chefredaktör", skriver han i mejlet.

Andreas Ohlson är förstående inför Mona Johanssons beslut att lämna gratistidningen.

"Mona är en otroligt kompetent person så att hon slutar är mycket tråkigt och en stor förlust men förståeligt eftersom hon arbetat på Metro sedan 1996", skriver han.

Dagens Media har tidigare sökt svaret på frågan om vilka som ersatte de avhoppade säljdirektörerna i Malmö och Göteborg. Dessa tjänster är tillsatta, uppger Andreas Ohlson.

"Nya säljdirektörer tog över samma dag som de andra valde att sluta", skriver han.

Dagens Media har fortsatt mejlkorrespondensen och inväntar ytterligare svar från Metros vd.

LÄS OCKSÅ:

Pär Ullrich

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.