Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Metro tar ställning: "E-sport är en riktig sport"

Publicerad: 21 Oktober 2016, 06:26
Uppdaterad: 21 Oktober 2016, 08:53

HeatoN tar över debattsidan och hela sportdelen vigs åt e-sport i dagens Metro.


Ämnen i artikeln:

Metroe-sport

Det är ingen tvekan på att e-sport är i ropet. Dagens Media har tidigare berättat om att e-sportstjärnan Emil ”HeatoN” Christensen kommer delta i SVT:s program "Mästarnas mästare".

Nyligen har även Coca-Cola valt att lyfta e-sport som en del av sin kampanj "Taste the feeling"

Dessutom väljer nu Metro att lyfta frågan om e-sport och ställer sig bakom att e-sport ska behandlas som en etablerade sport.

I samband med att Area Academy lämnar in en ansökan till Riksidrottsförbundet om att bli medlemmar, viger Metro Sport hela sin del åt e-sport. Emil ”HeatoN” Christensen deltar inte bara i SVT:s program utan tar även över debattsidan på Metro.

Det här blir startskottet för kommande satsningar Metro gör inom e-sport 2017.

– Andra tidningar anser att e-sport inte är "riktig" sport. Vi håller inte med. Så idag handlar Metros sportsidor inte om riktiga sporter som boule, dart eller varpa – de handlar om e-sport. 100 procent e-sport, säger Eric Ljunggren, chefredaktör på Metro, i ett pressmeddelande.

Tommy Ingemarsson, vd Area Academy AB:

– Det här är ett stort steg för e-sporten att bli en mer väletablerad och accepterad sport. Area Academy jobbar aktivt med att få ut sporten i skolor och kommuner runt om i landet, där har vi märkt hur mycket nytta man kan tillföra ungdomarna,säger han i ett pressmeddelande.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Metroe-sport

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.