Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Metro tar hem tidningsproduktionen från TT

Publicerad: 17 september 2015, 13:38
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:51

Metros papperstidning ska produceras av Metro igen. Produktionsavtalet med TT bryts.


Ämnen i artikeln:

TTMetro

Sedan augusti 2014 producerar TT Metros pappersedition.

Dagens Media kunde för två veckor sedan avslöja att Metro ville bryta produktionsavtalet eftersom det funnits ett djupt missnöje med hur samarbetet med TT har fungerat.

Nu väljer Metro att göra just det. Pappertidningen ska framöver produceras av Metro själva.

– Vi har i dag informerat personalen om att Metros pappertidning kommer att göras av Metro igen. Det är mitt jobb att bygga framtidens Metro och det här är nästa steg i den utvecklingen, säger Metros nye chefredaktör Eric Ljunggren, till Dagens Media.

Att missnöje med TT skulle ligga bakom förändringen förnekar han dock.

– Absolut inte. Vi har varit mycket nöjda med TT och vi har kommit överens om ett fortsatt förlängt samarbete. De kommer att bli en viktig partner och fortsätta leverera nyheter till oss även i framtiden. Det här är ett naturligt steg.

Det nya samarbetet innebär att nyhetsbyrån ska leverera nyheter både till Metros papperstidning och till sajten Metro.se.

– Vi hade ett mål med outsourcingen, att Metro skulle ha tydligare fokus på digitala satsningar. Sen förra hösten har trafiken exploderat, i mobilen har vi sett en tredubbling sedan augusti förra året. Samarbetet med TT är en succé. Nu vill vi integrera papperstidningen ytterligare med det digitala. På det här sättet får vi produktionen samlad på ett och samma ställe, säger Eric Ljunggren.

Metro har nu inlett en rekryteringsprocess för att anställa ny personal som ska producera innehåll både till papperstidningen och till sajten.

– Jag tror att alla måste jobba med allt på en modern nyhetsredaktion. Jag vet inte hur många vi kommer att anställa men någonstans mellan 5-10 personer omedelbart. Jag letar efter nyhetschefer, reportrar och flertalet multijournalister som kan jobba med samtliga kanaler.

Vad händer med de som har gjort Metro hos TT?

– Jag kan inte svara på frågor som rör TT:s personal, men de är välkomna att söka jobb hos oss.

Innebär det här att papperstidningen förändras?

– Absolut, de är målet. Jag var med och byggde upp Metro när jag var 16 år gammal. Jag har inte kommit hit för att dö, jag är här för att fortsätta satsa på framtidens Metro.

Vad är framtidens Metro?

– Det kommer jag inte att berätta nu. Det är ett stort jobb.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TTMetro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.