Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Metro tappar ännu en tung chef

Publicerad: 23 Mars 2012, 06:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:28

Henrik Johansson har haft tunga roller som distributionschef och affärsutvecklingschef på Metro. Nu lämnar han tidningen efter tio år, kan dagensmedia.se berätta.


Ämnen i artikeln:

Metro

Till Metro kom Henrik Johansson för nära tio år sedan. Då som distributionsassistent i Göteborg. Sedan dess har han haft en mängd roller både i Sverige och utomlands.

Henrik Johansson har bland annat arbetat som distributionschef och nu senast som chef för affärsutveckling med ansvar för att hålla i lansering av nya projekt.

Nu väljer han alltså att säga upp sig, kan dagensmedia.se berätta. Han är den andra ur ledningsgruppen som på kort tid valt att lämna Metro. För bara två veckor sedan sade även chefredaktören Per Gunne upp sig för att istället börja på Stureplansgruppen.

– Jag har varit på Metro i snart tio år och det har varit superkul på alla möjliga sätt, men man kommer till en punkt när det är dags att testa något nytt. Där är jag nu, säger Henrik Johansson till dagensmedia.se.

Tio år är en lång tid, hur känns det att lämna Metro?

– Ja det är en jättelång tid och det är givetvis blandade känslor men det känns som att det här är helt rätt beslut. Det går jättebra för Metro och känns som en bra tid att sluta. Samtidigt lämnar jag det jag gjort i oftast mer än åtta timmar om dagen i nästan tio år. Men den saknaden kommer nog senare.

Vad ska du göra istället?

– Jag har klart med ett nytt jobb, men kan tyvärr inte berätta vad det är än. Däremot kan jag avslöja att jag lämnar mediebranschen.

Du ska inte börja på Stureplansgruppen som Per Gunne?

– Haha, nej det kan jag garantera att jag inte ska göra, även om det säkert vore intressant.

Som chef för affärsutveckling har Henrik Johansson bland annat varit inblandad i produkter som MetroGo, MetroPlay och Metro Student Magazine.

På Metro gör Henrik Johansson sin sista dag vid månadsskiftet april-maj. Någon ersättare är inte klar än.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.