söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Metro slår tillbaka: Vi går med vinst

Publicerad: 14 augusti 2019, 07:34

Metros rekonstruktörer vill att tidningens rekonstruktion får fortgå.

Foto: Janne Næss

Metros rekonstruktörer ser ingen anledning till att avbryta bolagets rekonstruktion. Nu vill de få till den 3 september på sig att visa att bolaget nu tjänar pengar.

Ämnen i artikeln:

MetroDagspress

LDV

Lucas De Vivo


Skatteverket har gjort ett tredje försök att stoppa Metros pågående rekonstruktion. I en skrivelse till tingsrätten menar myndigheten att bolaget inte betalat skatter – vilket skulle vara en grund för att avbryta Metros återuppbyggnadsarbete. 

Men nu slår Metro tillbaka – och uppger att skatterna är betalda. Situationen ska ha uppstått till följd av otydligheter, uppger man. En situation som nu ska vara avhjälpt. 

Marcus Wenner, som representerar Metro för bolaget Svensk företagsrekonstruktions räkning, skriver till tingsrätten att det fortfarande finns goda förutsättningar för att syftet med rekonstruktionen ska uppnås. 

Kostnaden för att driva Metro.se är efter den senaste åtstramningen, där all journalistisk personal sades upp, nu enligt Marcus Wenner enbart 300.000 kronor. Även kostanden för att driva Metro Jobb har minskat till 1.250.000 kronor. 

Båda verksamhetsdelarna ska enligt Wenner dra in mer än vad de gör av med. Metro.se ska tjäna 350.000 kronor och Metro Jobb 1.600.000 kronor. Alltså en vinst på 400.000 kronor. 

”Risken för likviditetsproblem i framtiden torde därför vara mycket låg och förutsättningarna för att bolagen ska återfå en ekonomisk stabilitet och livskraft har förbättrats sedan tingsrätten beslutade om förlägning av företagsrekonstruktionen under juli månad”, skriver Marcus Wenner. 

Metro vill nu få till den 3 september på sig att kunna sammansställa ekonomin i augusti – för att på så sätt kunna visa att man nu går med vinst. 

Frågan ska nu avgöras av rådman Jonas Härkönen, som inte var tillgänlig för en kommentar under onsdagsförmiddagen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev