tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Metro ska sparka journalister – facket meddelades genom Expressen-artikel

Publicerad: 25 juni 2019, 09:16

Foto: Janne Næss

Metro planerar att köpa in innehåll från contentbyrå, vilket Metros medarbetare fick reda på via Expressens artikel om saken.

Ämnen i artikeln:

MetroChristen Ager-HanssenDagspress

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


UPPDATERING: Efter att denna artikel publicerats backar Metro-ägaren Christen Ager-Hanssen delvis från sitt påstående om att alla journalister ska sägas upp och säger att han har rekommenderat styrelsen att fatta det beslutet. 

Christen Ager-Hanssen säger i en intervju i Expressen att han planerar att sparka alla journalister och låt innehållet skapas av en contentbyrå istället. 

Metro har tidigare kapat rejält i bemanningen och nu vill vd och ägare Christen Ager-Hanssen alltså skrota alla journalisttjänster helt. 

– Vår strategi är inte att driva verksamheten med anställda journalister. Vi kommer att vara ett modernt företag som köper in innehåll. De som har bäst innehåll på marknaden kommer vi att köpa ifrån. Så enkelt är det. Vår strategi är att vara bäst på innehållsköp. Köpa billigt och bra, säger han till Expressen

Att Christen Ager-Hanssen planerar att istället köpa in innehåll från en byrå kom som en överraskning för Metros lokala fackklubb. Klubben fick nämligen reda på nyheten via Expressens artikel, skriver Medievärlden.

– Det här är ytterligare ett exempel där klubben inte informeras i förväg om vad företaget har för planer utan får läsa om det i media, säger Katarina Dahlskog, förbundsjurist på SJF, till Medievärlden.

Under tisdagen kommer Metro ansöka om att få rekonstruktionen förlängd. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev