Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Metro ska begära rekonstruktion

Publicerad: 25 mars 2019, 07:04

Metros vd Christen Ager-Hanssen menar att Kinneviks försäljning av Metro inte gått rätt till.

Foto: Janne Næss

Metro har skatteskulder på miljonbelopp hos Skatteverket – nu säger Metros vd Christen Ager-Hanssen att en rekonstruktion liknande Stampens är ”naturligt”.


Ämnen i artikeln:

Christen Ager-HanssenMetro

Dagens Media har tidigare rapporterat om att Metro är skyldig Skatteverket närmare 9 miljoner kronor, något som Medievärlden var först att rapporterar om. Under helgen rapporterade Expressen om att Kronofogden nu tagit över ärendet för att driva in pengarna.

LÄS MER: Metros anställda utan lön

Förra veckan utmättes omkring 2,8 miljoner kronor men en skatteskuld på 6,1 miljoner kronor kvarstår fortfarande. 

LÄS ÄVEN: IUM om Metro: ”Svårt att få ett svar som kan kännas tryggt” 

Metro är hårt pressat och vd Christen Ager-Hanssen säger till Expressen att han nu ska stämma investmentbolaget Kinnevik, som sålde Metro, på 300 miljoner kronor. 

– De ljög om de faktiska förhållandena. Det har kostat oss 150 miljoner kronor och vill kosta oss 150 miljoner till för att få ordning på bolaget. Deras svekfulla agerande är tydligt beskrivit i interna mejl. Vi har gått igenom alla mejl och ekonomiska avtal. Deras agerande kommer att finnas tydligt dokumenterat i stämningsansökan, han till Expressen. 

Dessutom säger Christen Ager-Hanssen att en företagsrekonstruktion är ”naturligt” i det här läget. Tidigare har Metros vd sagt till Medievärlden att man kommer genomföra en nyemission för att kunna betala av sina skulder. 

Kinneviks kommunikationsdirektör Torun Lizén säger till Expressen att de känner sig trygga med att försäljningen av Metro gått korrekt till. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Christen Ager-HanssenMetro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.