Metro satsar på e-sport

2017-04-18 09:02  

UPPDATERAD. Efter krönikörvärvningarna letar Metro nu efter en heltidsredaktör till e-sportsredaktionen. "Vi satsar på att bli ledande i bevakningen av e-sport”, säger tidningens chefredaktör Staffan Erfors.

Gratistidningen Metro, som på kort tid fått både nya ägare och en ny chefredaktör, går hårt ut i sin e-sportssatsning.

Nyligen rekryterade tidningen två stora namn inom e-sportsvärlden som nya krönikörer: Emil ”Heaton” Christenssen och Zainab ”zAAz” Turkie.

Som ett ytterligare led i satsningen går Metro nu ut med en rekryteringskampanj i jakt på en heltidsredaktör till redaktionen.

Tanken är att förstärka sportsektionen och tidningens bevakning av e-sport genom krönikörer och redaktörer i såväl rörligt, digitalt och print, skriver Metro i ett pressmeddelande.

– Vi satsar med full kraft på att bli ledande i bevakningen av e-sport och det känns väldigt roligt att få rekrytera en dedikerad redaktör för det bevakningsområdet. E-sport är ett snabbt växande segment och passar perfekt för Metros målgrupp, inte minst på det digitala området, säger tidningens chefredaktör Staffan Erfors, i en kommentar.

Hur långt har ni kommit i rekryteringsprocessen?

– Det finns ett väldigt stort intresse. Dels från folk som vill bli e-sportsredaktörer – vi har haft många bra kandidater som har hört av sig – dels från olika aktörer inom e-sportsvärlden. Det känns som att det finns en e-sportsvåg som vi nu har klivit upp på. Det är helt rätt tillfälle att surfa på den vågen, säger Staffan Erfors till Dagens Media.

Är e-sporten underbevakad?

– I alla fall bland de traditionella medierna. Det finns en undervegetation i den här världen med sajter, bloggare och så vidare. Det som kännetecknar de som utövar och följer den här sporten är bland annat att de är unga, hängivna och dedikerade, vilket gör dem intressanta både ur ett journalistiskt och ett kommersiellt perspektiv. Det är mekanismerna bakom att vi nu hårdsatsar på det här.

Kommer e-sportredaktören bli en del av den befintliga sportredaktionen?

– Det är väl tanken för det här är ju en sport, även om det finns de som hävdar annorlunda. Till och med SVT hade en e-sportsmästare (Metros nye krönikör Emil Christenssen reds anm) i årets omgång av Mästarnas mästare.

Mikaela Åkerman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt