Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Metro nobbar Sverigedemokraterna

Publicerad: 14 maj 2009, 06:42
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:31

Sverigedemokraterna i Skåne ville boka annonsutrymme i Metro - men fick nobben. "Vi har beslutat att inte låta Sverigedemokraterna annonsera hos oss, av hänsyn till andra annonsörer", säger Metros vd Andreas Ohlson till Dagensmedia.se.


Enligt Sverigedemokraterna handlar det om en serie annonser som skulle lyfta fram partiets ståndpunkter inför det kommande EU-valet. Men när man kontaktade tidningen fick man beskedet att Metro antagit en policy som förbjuder SD att annonsera.

- De sa att de var rädda för att deras tidningsställ skulle vandaliseras, säger SD:s pressekreterare Erik Almqvist till Dagensmedia.se.

Andreas Ohlson bekräftar att en sådan policy finns, men ger en annan motivering.

- Vi vill erbjuda en attraktiv annonsplats och då måste vi förbehålla oss rätten att stänga ute vissa annonsörer. Sverigedemokraterna är en av dem, säger han.

Sverigedemokraterna nekades nyligen att köpa utrymme i TV4, den enda kanal som har rätt att sända politisk tv-reklam. Dessutom har partiet kontaktat SF för att utforska möjligheten till bioreklam, men fått nobben.

- Det är tråkigt att viktiga medieaktörer gör sådana här politiska ställningstaganden, säger Erik Almqvist.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.