fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Metro International gör historisk vinst

Publicerad: 3 februari 2011, 07:02

Metro International är nu lönsamt på helårsbasis. Bolaget gör ett rörelseresultat på över 100 miljoner kronor – en vändpunkt enligt vd:n Per Mikael Jensen.

Ämnen i artikeln:

Metro InternationalPer Mikael JensenDagspress

EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Per Mikael Jensen är strålade glad när Dagensmedia.se under torsdagsmorgonen talar med honom. Stockholms Metroläsare möts i dag av skryt-ettan om att Metro nu är huvudstadens största tidning, enligt den färska Orvestomätningen som publicerades i natt.

– Det är fantastiskt roligt, säger Per Mikael Jensen.

Och än viktigare. För första gången sedan 2006 är Metro International lönsamt på helårsbasis. Något som Per Mikael Jensen ser som en milstolpe.

– Vi är mycket nöjda och väljer att se det som att vi är på väg mot en turnaround. Vi var visserligen lönsamma under 2006, men det var ett speciellt år.

Metro International nådde en omsättning på 1 962 (1 943) miljoner kronor under helåret 2010. Rörelseresultatet landar på 106,5 (-176,7) miljoner kronor. Och nettoresultatet visar en vinst på 35 miljoner kronor. Samma siffra 2009 var en förlust på 191 miljoner kronor.

– Förklaringen är att samtliga marknader, utom Frankrike, går bra. Flera marknader, som Sverige och Kanada, visar tvåsiffriga vinstmarginaler. Det är dit vi ska nå för hela koncernen.

När klarar ni det?

– Vi tror att det kommer att ske under 2012.

Vilka planerar har ni för att utveckla Metro i Sverige?

– Vi kommer att fortsätta att fokusera på våra digitala aktiviteter. Vi har till exempel lanserat Metrojobb.se som går väldigt bra.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev