fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Metro hotar stämma SL

Publicerad: 4 april 2019, 06:29

Metros ägare Christen Ager-Hanssen.

Foto: Janne Næss

Metros dotterbolag, där samtliga journalister är anställda, beviljas företagsrekontruktion av Stockholms tingsrätt. Bolaget har bland annat skulder till SL på 15 miljoner kronor. Men Metro tänker bestrida kravet och i sin tur kräva SL på skadestånd, skriver Expressen.

Ämnen i artikeln:

MetroSLDagspress

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Dagens Media har tidigare berättat om turerna kring Metro som ledde till att koncernen den 29 mars ansökte om, och beviljades, rekonstruktion för bolaget Metro Media House.

Nu står det klart att även dotterbolaget Tidnings Aktiebolaget Metro ska genomgå rekonstruktion.

LÄS ÄVEN: Metros anställda utan lön

– Det är helt naturligt att båda bolagen som är knutna till Metro genomför en företagsrekonstruktion. Anledningen till att denna ansökan kom in senare är mest av formell natur. Att båda bolagen genomgår en rekonstruktion ger en ömsesidig positiv effekt. Detta ökar chanserna för en lyckad långsiktig omställning, något som gynnar samtliga inblandade så väl fordringsägare som anställda, säger Marcus Wenner på Svensk Företagsrekonstruktion, som bistår Metro Media House i processen, i ett pressmeddelande.

Som Dagens Media tidigare har berättat har Metro Media House skulder på totalt 59 miljoner kronor. 

Dotterbolaget som nu ska genomgå en rekonstruktion har skulder på 39,9 miljoner kronor. Bland annat har man skulder till SL på 15 miljoner kronor och skulder till tre olika Bonnier-tryckerier på sammanlagt 15,5 miljoner kronor.

Enligt Expressen tänker Metro bestrida skulderna till SL och istället kräva kollektivtrafiken på 30 miljoner kronor i ett slags skadestånd.

Metros ägare Christen Ager-Hanssen säger till Expressen att han är beredd att ta SL till domstol.

– Vi bestrider SL:s krav. Vi har massor med motkrav, allt är inte samlat ännu. Men det är massor de har gjort fel i förhållande till det avtal som vi har med SL, säger Christen Ager-Hanssen till Expressen.

LÄS ÄVEN: Metros chefredaktör: ”Kostnaden att trycka har blivit för hög”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev