tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Metro har skulder på 59,1 miljoner

Publicerad: 29 mars 2019, 13:54

I ansökan framkommer att Metro har skulder på 59,1 miljoner kronor.

Foto: Janne Næss

UPPDATERAD. Metros vd Christen Ager-Hanssen lämnar in ansökan om rekonstruktion.

Ämnen i artikeln:

MetroChristen Ager-HanssenDagspress

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Christen Ager-Hanssen har tidigare i veckan sagt att Metro kommer begära rekonstruktion. Nu har Christen Ager-Hanssen officiellt lämnat in en ansökan om företagsrekonstruktion vid Stockholms tingsrätt, vilket Expressen var först att rapportera om. Tidningen skriver vidare att ansökan godkändes efter bara en timme. 

LÄS ÄVEN: Trots utebliven Metro – magasinet Metro Mode ges ut 

Borgenärslistan visar att Metros skulder uppgår till totalt 59,1 miljoner kronor och att Metro vill få till en så kallad ackordsuppgörelse med fordringsägarna. 

– Nu kan Kronofogden inte utmäta något längre och vi kan koncentrera oss på att lägga den nya affärsplanen, säger Christen Ager-Hanssen till Expressen. 

I rekonstruktionsansökan skriver Metro att plattformar som Google och Facebook har gjort att branschen utsatts för hård konkurrens. 

”Med anledning av denna ökade konkurrens har prissättningen för tidningsannonser tvingats ner vilket inverkat mycket negativt på Bolagets resultat”, skriver Metro. 

Vidare skriver man att de senaste årens förluster har gjort att Metro dragit på sig skulder som tynger bolaget. 

”För att hantera dessa skulder, ställa om verksamheten samt återigen uppnå lönsamhet behöver Bolagt få tid och andrum att slutföra sitt omställningsarbete samt för att hantera sina skulder på ett korrekt sätt. Med anledning härav ansöker Bolaget nu om företagsrekonstruktion”

Störst skuld har Metro till Skatteverket på över 11 miljoner kronor.

I och med Metros stora skulder har anställda inte fått sina löner utbetalda den 25 mars. I ett brev till de anställda som gick ut i veckan har Christen Ager-Hanssen dock uttryckt att han räknar med att dessa ska kunna betalas ut när en rekonstruktion är genomförd. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev