måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Metro görs om

Publicerad: 4 september 2017, 12:41
Uppdaterad: 4 september 2017, 13:39

Dagens Metro kom i en helt ny kostym. Modernare form och en tematiserad dagsutgivning är några av nyheterna.

Ämnen i artikeln:

Metro

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Metro fick i mitten av februari nya ägare i investmentbolaget AB Custos och i samma veva inleddes arbetet med att göra om metro.se. I mitten av mars var förändringen ett faktum.

Sajtens nya form följdes av satsningar på en egen ekonmisajt och e-sport. Nu står nästa förändring av det redaktionella innehållet för dörren när tidningen den här gången får en ny form och loggan en helt ny färg. Vidare kommer varje dag att ha ett speciellt tema.

– Det händer mycket med organisationen på mediehuset Metro. Vi har nya ägare och en ny energi på redaktioner och avdelningar, det vill vi ska märkas i tidningen, säger chefredaktör Staffan Erfors, i en kommentar.

Den kanske största uppdateringen är att temaindelningen för varje veckodag; från måndag, Karriär, Familj, Mode, Tech och Helg. Varje tema har fått en egen vinjett.

– Vi har även skapat en tydlig nyhetsstart på sidan 4-5. Där är formen lite kraftfullare med mer svärta för att understryka aktualiteten, säger Staffan Erfors.

Den nya logotypen ska gå att känna igen, men bakgrundsfärgen har förnyats i riktning mot varianten på metro.se:s sedan tidigare uppdaterade färg.

– Färgbytet markerar förändring och förnyelse och allt det nya Metro står för. Men läsarna kommer också att känna sig hemma i nya Metro. Även om mycket har förändrats och moderniserats har vi utgått från Metros befintliga typsnitt, om än i lite annan mix. Det är lite som att sampla om tidningen typografiskt, säger art directorn John Bark, som lett formarbetet tillsammans med Niklas Wennergren och Fredrik Tideman.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev