lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Metro förnyar sitt annonserbjudande

Publicerad: 15 september 2017, 07:15
Uppdaterad: 15 september 2017, 07:25

"Vi har lyssnat till våra kunders önskemål om hög räckvidd, Metro associeras ofta med det storstadsmedia där man snabbt kan nå en attraktiv målgrupp med en stor räckvidd", säger Martin Hjorth, försäljningsdirektör Metro.

Samtidigt som Metro förnyar layouten både print och digitalt uppdaterar man annonserbjudandet i tidningen.

Ämnen i artikeln:

MetroFotbolls-VM

AT


Tidigare i september berättade Dagens Media att Metro fått en ny kostym. Nu gör Metro även förändringar i sitt erbjudande mot annonsörerna, när man börjar erbjuda synlighet veckosvis i tidningen.

Enligt Metro har man tagit fasta på hur media köps i andra ledande mediekanaler, där man menar att en vecka ofta är en gemensam nämnare när det när gäller tid för kampanj.

– Vi har lyssnat till våra kunders önskemål om hög räckvidd, Metro associeras ofta med det storstadsmedia där man snabbt kan nå en attraktiv målgrupp med en stor räckvidd, säger Martin Hjorth, försäljningsdirektör Metro, i ett pressmeddelande.

Från och med den 4 september är Metros erbjudande i print därför att man som kund erhåller tre annonsdagar inom ramen av en period av sju dagar.

Metro inför också begreppen CPM (i detta fall kostnad för 1000 läsare) och frekvens i sitt erbjudande på allvar. Dessa två begrepp används ofta för att jämföra de olika erbjudanden som finns på marknaden, och Metro vill med detta göra det lättare för potentiella kunder att snabbt skapa sig en bild av hur Metros erbjudande står sig gentemot andra mediaslag.

Idag berättar Metro om ännu en annonsnyheter: Om Sverige vinner mot Holland i stundande play off till nästa års fotbolls-VM, bjuder Metro på annonsering.

Om kunden köper ett veckopaket och placerar en av annonserna tisdagen den 10 oktober i Metro, så har man möjlighet att "betta på Sverige". Vinner Sverige mot Holland vinner kunden en vecka med annonsering gratis.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev