Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Metro: "De har inte lyckats med någonting"

Publicerad: 13 juni 2011, 08:22
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:07

Metros vd Andreas Ohlson är inte överraskad över att Stockholm City läggs ner.


Ämnen i artikeln:

Metro

Det var tidigare i dag som Bonnier meddelade att gratistidningen Stockholm City ska läggas ner. Orsaken är dålig lönsamhet.

När dagensmedia.se når Metros vd Andreas Ohlson känner han inte till att konkurrenten läggs ner.

– Oj, det känner jag inte till. Men jag hyser starka sympatier med deras beslut att lägga ner trots att det är tragiskt när människor blir av jobben. Med deras nuvarande upplägg har jag svårt att se att de kan nå lönsamhet, säger han till dagensmedia.se.

Kommer det som en överraskning?

– Absolut inte, läsarsiffrorna har sakta men säkert gått ner och vi vet ungefär vad annonsörerna betalar. Det kan omöjligt vara en bra affär. Jag ser inte heller att det finns någon strategisk poäng för Bonnier att driva den vidare heller. Det är uppenbart att resurserna behöver läggas på DN istället.

Hur ser du på att ni blir den enda gratistidningen i Stockholm?

– Ska jag vara ärlig har vi känt att varit så länge, det blir ingen större skillnad. City är inte en dagstidning så vi har inte känt av dem som konkurrent. Våra primära konkurrenter är och har alltid varit Sveriges tre stora betaltidningar DN, GP och Sydsvenskan.

Var gjorde de fel någonstans?

– Oj, det är så många olika faktorer det handlar om. Det är det redaktionella innehållet, logistiken kring distributionen och försäljningsavdelningen. De tre bitarna är avgörande och de har inte lyckats med någonting, säger han och fortsätter:

– Jag tycker inte heller att de har lyckats differentiera sig. Punkt SE försökte åtminstone vara annan typ tidning men City var alltid bara en blek kopia av Metro.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.