söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Metro börjar med events

Publicerad: 19 september 2017, 08:49
Uppdaterad: 19 september 2017, 08:52

Flera kända ansikten på Metros premiärkonferens om källkritik. Gunilla Herlitz, Johan Norberg, Jack Werner, Åsa Larsson, Hugo Ewald, Rachel Mohlin och Mattias Konnebäck medverkar alla på ett eller annat sätt.

Metro events ska arrangera föreläsningar, konferenser och galor utifrån mediebolagets olika bevakningsområden.

Ämnen i artikeln:

Metro


För att möta framtidens utmaningar arbetar allt fler mediehus med att utveckla sin affärsmodell. Näst på tur att börja med olika typer av aktiviteter kring sin medieprodukt är tidningen Metro.

Det nya affärsområdet, Metro events, ska arrangera föreläsningar, konferenser och galor utifrån Metros olika bevakningsområden. Premiären för den nya satsningen blir i form av konferens om källkritik på Chinateatern i Stockholm i november.

Den tidigare Bonnier-News vd:n Gunilla Herlitz, debattören Johan Norberg och journalisten Jack Werner är några av de som ska medverka på konferensen som fått namnet Viralgranskaren - konferens om källkritik.

Metros nystartade eventsatsning beskrivs som ett led i den affärsutveckling som Metro satte igång i samband med att bolaget köptes av Custos tidigare i år. Metro har sedan dess bland annat fått en omgjord sajt och uppdaterat pappersutseende, en satsning på e-sport samt en tematiserad dagsutgivning.

– Genom Metro events tar Metro-gruppen vara på möjligheten att skapa ytterligare en affär som tar sin utgångspunkt i Metros redaktionella innehåll. Det är med stor tillfredställelse jag ser med vilken fart och energi som mediehuset Metro nu tar form och utvecklas, säger Metros vd Mikael König, i en kommentar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev