Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Dagspress

Metro blir #Metoo

Bild 1/2  

Metro viger idag hela förstasidan till nätuppropet #MeToo.


Publicerad 2017-10-18 08:06
Uppdaterad 2017-10-18 10:58

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:

Som Dagens Media tidigare har berättat har tusentals kvinnor världen över vittnat om att de utsatts för sexuella trakasserier under hashtaggen #MeToo.

En mängd svenska kvinnor har hakat på, däribland profiler som Mia Skäringer, Sarah Dawn Finer, Alexandra Pascalidou och Isabella Löwengrip.

Uppropet startades av skådespelerskan Alyssa Milano som en reaktion på skandalen kring filmproducenten Harvey Weinstein.

Metro väljer idag att viga hela sin förstasida till uppropet och döper dessutom helt sonika om tidningen till #MeToo. Dessutom skriver Cissi Wallin, som nyligen avslöjade namnet på den ”mäktige medieman” som ska ha våldtagit henne, en krönika om att det är hög tid för alla män att ta sitt ansvar:

”Det kan inte än en gång ligga på kvinnor att visselblåsa, kriga och slåss för ett klimat där tjejer inte ska vara i konstant rädsla för övergrepp!”, skriver hon.

Även Dagens Nyheters kulturdel lyfter idag fram nätkampanjen på förstasidan.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.