tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Metro-ägaren gör en halv pudel

Publicerad: 25 juni 2019, 14:31

Christen Ager-Hanssen.

Nu backar, delvis, Metros vd Christen Ager-Hanssen från sitt uttalande i Expressen om att han planerar att sparka alla journalister på Metro.

Ämnen i artikeln:

MetroDagspress

Philip Wallin

philip.wallin@dagensmedia.se


I Expressen sa Metro-vd:n Christen Ager-Hanssen att han vill göra sig av med alla journalister på tidningen och ersätta dem med en contentbyrå. 

Nu gör Christen Ager-Hanssen en halv pudel och säger till Journalisten att han inte kan svara på om journalisterna kommer att bli uppsagda. Utan att han överlåter alla sådana beslut till chefredaktören. 

Till Medievärlden säger vd:n att det inte är upp till honom att säga upp journalister. 

– Det är styrelsen som fattar sådana här beslut. Så enkelt är det. Och jag sitter inte i styrelsen för Tidnings AB Metro. Vad den styrelsen vill göra är upp till dem. Det här förslaget är min personliga åsikt. Jag tycker det är en jättebra åsikt. Om styrelsen tycker det är en bra åsikt och väljer att sparka alla journalister då är det så. Men det är inte mitt beslut. Jag har inte med det bolaget att göra, säger han till Medievärlden. 

En annan nyhet, under morgonen, var att flera anställda inte hade fått sin löner. Men nu börjar pengarna rulla in på kontona, enligt Ulrika Hyllert, ordförande för Journalistförbundet:

– Jag har precis pratat med några anställda och de har hunnit få lön. I alla fall de som har samma bank som Metro har fått lön nu. Det är en dålig signal att det strular kring lönen men jag är glad att informationen om att lönen är på väg stämmer, säger hon till Medievärlden. 

Efter att den här artikeln publicerats ringer Christen Ager-Hanssen upp Dagens Media och menar att han inte har sagt till Journalisten att han överlåter beslut, om journalister som ska bli uppsagda, till chefredaktören. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev