Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Metallyxor i ny musiktidning

Publicerad: 16 juni 2009, 11:08
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:20

Ny tidning för gitarrfetischister. Guitar ink ska ges ut med sex nummer nästa år.


Det första numret av Guitar Ink innehåller rubriker som ”Tio i topp med Dregen” och ”Metallyxor” - och på omslaget poserar den gamle Ozzy-gitarristen Zakk Wylde.

– Alla som gillar rockmusik, och gitarrmusik framför allt, kommer att hitta någonting i den här tidningen, säger Guitar Inks grundare Darren Edwards.

Tidningen ges ut med tre nummer i år, men 2010 siktar han på varannanmånadsutgivning. Darren Edwards vill inte avslöja upplagan för Guitar Ink, som distribueras av Interpress. Tidningen produceras av honom själv, en redaktör, samt frilansare i Sverige, USA och England. Han har inget förlag bakom sig och finansierar tidningen själv.

– Det är lite läskigt i de här tiderna, säger han.

Ja, hur tänkte du där egentligen?

– Många har sagt att tajmingen är dålig. Men jag tror att om du kan överleva nu kan du överleva för evigt. Gör du en kvalitetsprodukt som folk vill läsa så går det ändå.

Intäkterna hoppas han hämta från prenumerationer och lösnummerförsäljning, men annonser ska spela ”en nyckelroll”, säger han.

Vilka konkurrerar ni med?

– Jag ser inga riktiga konkurrenter. Den här branschen går knackigt nu och vi måste hålla ihop. Jag har pratat med andra magasin, som Sweden Rock Magazine, och vi har talat om att hjälpa varandra, säger Darren Edwards.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.