Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDagspress

Mentor lämnar TS

Publicerad: 18 Februari 2013, 08:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:55

Mentor som bland annat producerar Fri Köpenskap och Dagens Handel följer DI och DN:s exempel och lämnar mätbolaget Tidningsstatistik.


Ämnen i artikeln:

IDGTS

"När den senaste regeländringen – den beträffande digitala tidningar – aviserades och genomfördes 2012 framstod det som uppenbart att TS som mätverktyg ej längre var i led med tiden. Enligt de nya TS-reglerna införs olika spärrar för digitala tidningar som skiljer sig från de som gäller för tryckta tidningar".

Så skriver Mikael Heinig, koncernchef och grundare till förlaget Mentor i ett öppet brev som förklarar förlagets beslut att lämna TS.

Annonsörernas behov skall styra TS regelverk, och inte som idag - utgivarorganisationer med bytänkande från gammelmedia, skriver Mikael Heinig.

Vidare anser han att TS bör se över sina avgifter och uppmanar till radikalt förändrade mätmetoder som är bättre anpassade till köparnas behov och det nya medielanskapet.

Fakta om Mentor

Mentor är ett mediehus som genom sina olika varumärken erbjuder tidningar, webbinformation, böcker, seminarier, utbildningar och evenemang inom en lång rad områden.

Företaget har tre huvudägare. Dessa är Mikael Heinig, Svenska Mässan och IDG. 

Helen Preutz


Ämnen i artikeln:

IDGTS

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev