tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Meltwater: ”En i mångas ögon tveksam nyhet”

Publicerad: 4 juli 2011, 16:48
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:05

I diskussionerna på nätet döms Aftonbladets nya publiceringar om Sven Otto Littorin ut. Det visar Meltwater Buzz mätning gjord exklusivt för Dagensmedia.se.

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Meltwater Buzz – som mäter genomslag i sociala medier – började tidigt i helgen att bevaka Sven Otto Littorin på grund av Aftonbladets publicering av del två av ”Littorin-affären”.

Nyheten spreds snabbt under lördagen i de sociala medierna, för att ganska snabbt falla tillbaka i antalet diskussioner på söndagen och måndagen.

Analysen visar att Aftonbladets agerande relativt snabbt hamnade i fokus, istället för Sven Otto Littorins agerande och den eventuella säkerhetsrisk det kan ha inneburit.

”Nyheten slog genom med kraft på lördagen, men relativt snart flyttades fokus från själva nyheten kring Littorin till att mer och mer handla om huruvida Aftonbladet gjorde rätt att publicera en, mångas ögon, tveksam nyhet”, skriver Meltwater i sin analys.

Mätningen visar att hela 67 procent av de diskussioner som handlade om Aftonbladets publicering vad negativa. Resten var neutrala eller positiva.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev