Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Meghan Markles vänner hålls anonyma i rättegångsrapporteringen

Publicerad: 6 augusti 2020, 13:29

Meghan Markles vänner ska anonymiseras i rapporteringen från rättegången mot Associated Newspapers. Det slog en brittisk domstol fast på onsdagen.


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Skådespelerskan Meghan Markle, gift med brittiska prins Harry, ligger i tvist med Associated Newspapers, utgivare av Mail on Sunday och Mail Online. Bråket gäller en publicering från 2019 som innehöll privata brev Meghan Markle skickat till sin far Thomas Markle ett år tidigare.

Publiceringen av breven har av Associated Newspapers motiverats med att Meghan Markles vänner redan berättat om innehållet i en intervju i amerikanska People Magazine samt att Thomas Markle borde ha rätt att berätta sin version.

När samma vänner nu ska vittna under rättegången mot Associated Newspapers har Meghan Markle slagits för att de ska få vara anonyma i rapporteringen från rättegången. Och inför att den nu drar i gång har en brittisk domare valt att gå på Meghan Markles linje och slagit fast att vännerna ska hållas anonyma i pressen – åtminstone för nu. Det skriver Guardian.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev